Pécs

Budai Városkapu Iskola

7629 Pécs, Komlói út 58.
Tel/fax.: 72/239-747
OM: 027230
E-mail: meszesiisk@budaivaroskapu.hu

Iskolánk működési területe Pécs keleti városrésze, Budai vámtól Árpád tetőig. A város peremkerülete ez, ahol az elmúlt időszakban a lakosság összetétele és életfeltételei jelentősen megváltoztak. A munkalehetőségek megszűnése miatt sok család elhagyta ezt a városrészt s a területre zömében roma származású családok költöztek. Ugyanakkor kiépült egy családi házas övezet is.
Felismertük, hogy a hagyományos tanítás keretei kimerültek, nem eredményes, sem a tanulók, sem a pedagógus számára nem jelent sikerélményt.
Alsó tagozaton a „Lépésről-lépésre” programban, felső tagozaton az általunk kidolgozott tantárgyközi pedagógiai projektekben találtuk meg a megoldást.

Pécsi iskolák, a régió és az ország több városából is jártak nálunk érdeklődő tantestületek. Számukra bemutató órákat, szakmai tanácskozásokat tartottunk.
Az alsó tagozat 12 osztálya alkalmazza mindennapi életében a Lépésről lépésre Program elemeit. Tanítóink 83%-a vett részt tréningen a témában., közülük ketten, Göndöcs Gabriella és Jékiné Szabó Rita több, mint 10 éve trénerként is szívügyének tekinti a program továbbadását.

Továbbra is szeretettel várunk minden kedves érdeklődő kollegát.